کشور بریتانیا به عنوان یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان، سالانه هزاران مهاجر را از سراسر جهان میپذیرد. این کشور به ویژه شهر لندن یکی از مهمترین مقصدهای مهاجرت تحصیلی به شمار آمده و در میان دانشجویان بینالمللی محبوبیت زیادی دارد. علاوه بر مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و سرمایهگذاری نیز با وجود پیچیدگی و رقابت شدید آن، از روشهای متداول مهاجرت به انگلستان هستند. لازم به ذکر است که بریتانیا یکی از گرانترین مقصدهای مهاجرت به شمار آمده و هزینههای زندگی در آن نسبتا بالاست.
کشور بریتانیا در شمال غربی اروپا به عنوان جزیرهای در میان آبهای اقیانوس اطلس، دریای شمالی و دریای سلتی قرار گرفته است. این پادشاهی متحد شامل کشورهای انگلستان، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز شده که خاندان سلطنتی انگلستان بر آنها حکومت میکند. پایتخت انگلستان، شهر لندن است که بیش از 10 میلیون جمعیت داشته و به عنوان قطب اقتصادی آن نیز شناخته میشود. شهرهای ادینبرا، کاردیف و بلفاست نیز به ترتیب پایتخت کشورهای اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی هستند.
مزیتهای مهاجرت به انگلستان در یک نگاه
کار و زندگی در یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان
تحصیل در بهترین دانشگاههای دنیا
برخورداری از امنیت اجتماعی و شغلی
برخورداری از پوشش درمانی سراسری و پیشرفته
آب و هوای معتدل و مرطوب
کیفیت بالای زندگی
روشهای مهاجرت به انگلستان
مهاجرت تحصیلی
مهاجرت کاری
مهاجرت سرمایهگذاری
مهاجرت به انگلستان از طریق ازدواج
مهاجرت به انگلستان از طریق تولد
پناهندگی
جزئیات آماری از کشور انگلستان
سابقه مهاجرت به این کشور به دوران امپراطوری روم بازمیگردد، اما موج اصلی و مدرن مهاجرت با جنگ جهانی دوم آغاز شد. نخستین مهاجران دوران جنگ، یهودیهای مقیم آلمان بودند که برای فرار از حکومت هیتلر به بریتانیا رفتند. پس از پایان جنگ و استقلال مستعمرههای انگلستان در سراسر جهان، موج جدیدی از مهاجرت به انگلستان آغاز شد. شبه جزیره هند، جنوب شرقی آسیا، اقیانوسیه و حوزه کارائیب منشا اصلی این مهاجرت را تشکیل میدادند. در سال 1946، انگلستان برای جبران کمبود در نیروی کار فرمانی را صادر کرد که طبق آن شهروندان کشورهای مشترک المنافع میتوانستند بدون نیاز به ویزا به این کشور مهاجرت کنند. این سیاست موجب شد تا مهاجرتی گسترده به انگلستان آغاز شود، تا جایی که در سال 1963 بیش از 136 هزار نفر به این کشور مهاجرت کرده بودند. تا جایی که مجلس این کشور قوانینی برای کنترل مهاجرت به انگلستان را وضع کرد. تا جایی که در دهه 1970 تنها افرادی که موفق به دریافت مجوز کاری شده و یا خانواده آنها از شهروندان انگلیسی بودند، اجازه مهاجرت به این کشور را داشتند.
با آغاز دهه 1990 و افزایش دوباره مهاجران به این کشور، سیاستهای جدیدی اتخاذ شده و سرانجام در سال 2006 برای نخستین بار از سیستم امتیاز بندی در ارائه ویزای انگلستان رونمایی شده که بر اساس معیارهایی چون سن، تحصیلات، درآمد و سابقه زندگی در انگلستان متقاضیان را بررسی کرده و بهترین آنها را انتخاب میکرد. این سیاست کنترلی در سال 2020 مجددا به روز رسانی و در دستور کار قرار گرفته تا به همراه دیگر سیاستهای اداره مهاجرت انگلستان، ورود مهاجران را به این کشور محدود سازد.
نمای جمعیتشناختی انگلستان
همانطور که گفته شد مهاجرت به انگلستان برای سالهای متمادی به ویژه پس از جنگ جهانی دوم، در میان مردم جهان محبوبیت زیادی داشته است. ورود گسترده مهاجران به این کشور موجب شده تا بافت جمعیتی کشور انگلستان تحت تاثیر قرار بگیرد. در سال 2019، حدود 6.2 میلیون نفر از ساکنین این کشور تابعیتی غیر انگلیسی داشته و 9.5 میلیون نفر نیز خارج از مرزهای این کشور به دنیا آمده بودند. از این جمعیت حدود 37% در شهر لندن تمرکز یافتهاند، همچنین دانشجویان بیشترین میزان مهاجران را در این کشور تشکیل میدهند.
ساختار اقتصادی بریتانیا
اقتصاد بریتانیا بر محور اقتصاد بازار آزاد قرار داشته و بر اساس ارزش ارزی، پنجمین اقتصاد جهان محسوب میشود. رئیس خزانهداری بریتانیا مسئولیت اجرای سیاستهای اقتصادی این کشور را برعهده دارد و بانک مرکزی انگلستان نیز به سیاستهای پولی آن رسیدگی میکند. بخش اصلی اقتصاد بریتانیا را فعالیتهای خدماتی تشکیل داده و شهر لندن نیز پس از نیویورک به عنوان دومین قطب مالی جهان به شمار میآید.
در قرن هفدهم انگلستان پیشتاز انقلاب صنعتی در جهان شد و پس از آن عصر اختراعات و پیشرفتهای تکنولوژیک در این کشور آغاز گشت. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر مهاجرت به انگلستان نیز انقلاب صنعتی بود. از آن زمان تا کنون، بریتانیا یکی از مهمترین قدرتهای صنعتی جهان، به ویژه در صنعت هوافضا، کشتیسازی، اتومبیل، فولاد و معدن است. با آغاز قرن بیستم صنایع داروسازی و غذایی نیز پیشرفت کرده و در دهههای اخیر نیز تکنولوژیهای دیجیتال در این کشور توسعه یافت. صنعت توریسم و تجارت نیز از مهمترین منابع درآمدی کشور بریتانیا محسوب میشوند.
دانشگاهها و سیستم آموزشی انگلستان
حوزه آموزش در کشور بریتانیا در هر چهار کشور انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی متفاوت است، یعنی هر کشور اختیارات خود را در این زمینه دارد. به طور کلی حدود 38% جمعیت بریتانیا تحصیلات دانشگاهی دارند، همچنین پس از آمریکا، این کشور بیشترین تعداد دانشگاه را در لیست 100 دانشگاه برتر جهان در اختیار دارد.
در انگلستان تحصیلات از سنین 6-16 سالگی اجباری بوده و اکثریت کودکان به مدرسههای دولتی میروند. دو دانشگاه آکسفورد و کمبریج قدیمیترین دانشگاههای انگلیسیزبان در دنیا هستند که بیش از هشت قرن قدمت دارند. این کشور در زمینه تحصیلات دانشگاهی از استانداردهای بسیار بالایی برخوردار بوده و به عنوان یکی از مقصدهای اصلی مهاجرت تحصیلی در جهان شناخته میشود. . دانشگاههای آکسفورد، کمبریج، کالج سلطنتی لندن، UCL، ادینبرا، منچستر، کینگز کالج لندن، LSE، بریستول، وارویک، گلاسگو، دورهام، بیرمنگام، ساوت همپتون، لیدز، شفیلد، سنت اندروز و ناتینگهام همگی در لیست 100 دانشگاه برتر جهان هستند. در حال حاضر بیش از 480 هزار دانشجوی بینالمللی در این کشور تحصیل میکنند